Кози и птици са изгорели при пожар в атоновското село Коноп

Кози и птици са изгорели при пожар в атоновското село Коноп

BOBSTH 11:37:01 02-07-2020
MM1136BO.010
Антоново - пожар - животни

Кози и птици са изгорели при пожар в атоновското село Коноп


Антоново, 2 юли /Боряна Димитрова, БТА/
Кози и птици са изгорели при пожар в атоновското село Коноп. Огънят е обхванал селскостопанска постройка, причинени са материални щети на собственика, съобщиха от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.
Пожарът е възникнал вчера около 9 часа и е тръгнал от сайвант в къщата на 68-годишен самотно живеещ мъж от селото. Той е подал сигнала за инцидента, след като съседи му съобщили, че постройката му гори. Той не е забелязал огъня, въпреки че бил на двора, допълниха за БТА от полицята.
Пламъците са унищожили изцяло около 150 кв. м. покривна конструкция на постройката и около 35 кв. м. от покривната конструкция на къщата, към която сайвантът е бил пристроен. Изгорели са още фураж - бали сено, дърва за огрев и буркани със зимнина. Загинали са и няколко ярета, както и кокошки и пилета.
Пожарът е загасен от два екипа пожарникари от Антоново и Омуртаг. Вероятната причина за възникването на инцидента е късо съединение. Образувано е досъдебно производство, в хода на което ще бъдат изяснени причините.

/ММ/