Изложбата "Музика" гостува в художествената галерия "Никола Маринов" в Търговище

Изложбата "Музика" гостува в художествената галерия "Никола Маринов" в Търговище

BOBSTH 11:15:01 02-07-2020
PP1114BO.011
Търговище - галерия - гостуваща изложба

Изложбата "Музика" гостува
в художествената галерия
"Никола Маринов" в Търговище


Търговище, 2 юли /Боряна Димитрова, БТА/
Изложбата "Музика" гостува в художествената галерия "Никола Маринов" в Търговище. Тя представя творби от фонда на художествената галерия в Русе. Откриването на първата изложба след облекчаването на мерките заради пандемията е от 17.30 часа, съобщиха домакините от културната институция.
Експозицията показва 26 творби на изтъкнати художници от Русе и цялата страна. Изложбата е базирана върху празниците "Мартенски музикални дни", които се провеждат в Русе от 70-те години на миналия век. По време на тези празници се ангажират и другите изкуства, в частност - изобразителното. Организират се изложби, конкурси с тематична музикална насоченост. Така през годините галеристите в крайдунавския град събират колекция произведения, част от които ще представят и в Търговище.
Откриването на гостуващата изложба ще бъде съпътствано с музикална програма, с изпълнения на Духовия оркестър при община Търговище. След официалната част, която ще е на открито пред входа на галерията, посетителите ще могат да влязат в залите, но спазвайки дистанция и с предпазна маска.


/ПП/