Девет представления на открито подготвя през юли Драматичният театър в Сливен

Девет представления на открито подготвя през юли Драматичният театър в Сливен

BOBSTH 14:51:31 30-06-2020
IS1450BO.005
Сливен - театър - програма

Девет представления на открито подготвя през юли Драматичният театър в Сливен


Сливен, 30 юни /Велина Василева, БТА/
Девет представления на открито подготвя през юли Драматичният театър "Стефан Киров" в Сливен, съобщиха от културната институция. Театрална ваканция няма да има, като срещите с публиката продължават от 4 до 30 юли в двора на три сливенски гимназии в центъра на града.
Три от спектаклите са били включени и в юнската театрална програма на открито - стендъп комедията "Концерт за френски ключ и маските на Мелпомена", "Епопея на забравените" и представлението за деца "Най-усмихнатия подарък" по Джани Родари. За "Маските на Мелпомена" датите са 9 и 30 юни от 20.30 часа. На 7 юни ще бъде показан моноспектакълът на Димитър Марков "Епопея на забравените". "Най-усмихнатият подарък" ще бъде от 11 ч. на 4 и 18 юни.
Трите нови представления в театралния афиш през юли са камерни постановки, носители на много отличия. "Изкушение" от режисьора Добромир Цветков публиката може да види на 16 юни от 20.30 часа, като спектакълът с пародийни средства води сериозен разговор за характера и психологията на българина. "Козметика на врага" с актьорите Ивайло Гандев, Димитър Марков и Самуела-Ивана Церовска ще бъде показан в 20.30 ч. на 21 юли. "Семьон" от режисьора Ивайло Гандев, една история за любов, саможертва и за силата на Доброто, ще бъде представен от 20.30 ч. на 23 юли.
При дъжд представленията ще се играят в същия ден и час в театралното фоайе. Маските са задължителни, дистанцията и дезинфекцията - осигурени./ИС/