Двама мъже с коронавирус са починали в Разград

Двама мъже с коронавирус са починали в Разград

BOBSTH 14:37:31 30-06-2020
IS1436BO.001
Разград - коронавирус - област

Двама мъже с коронавирус са починали в Разград


Разград, 30 юни /Садет Кърова, БТА/
Двама мъже, заразени с коронавирус, са починали в Разград, съобщиха от Областния кризисен щаб.
Единият е на 78 години от лознишкото село Гороцвет. Той е бил приет с множество придружаващи заболявания и в увредено общо състояние в Многопрофилната болница за активно лечение в Разград. Също в разградската болница с придружаващи заболявания е бил хоспитализиран мъж на 53-годишна възраст от село Ясеновец.
За последното денонощие е потвърдена нова положителна проба за наличие на COVID-19 на жител на област Разград, информират още от щаба.
Мъж на 78 години от лознишкото село Синя вода е потърсил медицинска помощ в болницата в Търговище, където е хоспитализиран в отделението за инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал, който е изследван в лабораторията към варненска болница. Резултатът от изследването е положителен. Мъжът е в добро общо състояние. Заболелият е с придружаващи заболявания исхемична болест на сърцето, артериална хипертония - втора степен и хипертонично сърце.
Във връзка със съобщените нови два случая в Националната информационна система, от Регионалната здравна инспекция в Разград съобщават, че разликата в броя е по-късното вписване в информационната система на 42-годишната жена от Ясеновец, хоспитализирана в Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Канев" в Русе.
Към днешна дата общият брой на регистрираните заразени с COVID-19 жители на област Разград е 69, от тях активни са 42. Няма новоизписани от разградската болница.
Общият брой на поставените под карантина e 517. Във връзка с непрекъснато увеличаващия се брой на поставените под карантина лица и усложняваща се епидемиологична обстановка, Областния щаб за борба с коронавируса в област Разград призовава близките на лицата, поставени под карантина, да спазват противоепидемичния режим, а поставените под карантина стриктно да спазват наложените ограничения.

/ИС/