По Регионалната програма за заетост в Ловешка област ще бъдат наети 74 безработни

По Регионалната програма за заетост  в Ловешка област ще бъдат наети 74 безработни

BOBSTH 13:25:31 30-06-2020
PP1324BO.030
Ловеч - регионална програма - наети безработни

По Регионалната програма за заетост
в Ловешка област ще бъдат наети
74 безработни


Ловеч, 30 юни /Даниела Балабанова, БТА/
По Регионалната програма за заетост в Ловешка област ще бъдат наети на работа 74 безработни, съобщават от областната администрация.
Програмата обхваща регистрирани безработни младежи до 29 години, хора над 50-годишна възраст, с намалена трудоспособност или трайно безработни.
От администрацията посочват още, че средният годишен брой на безработните младежи е 14 на сто от всички регистрирани в бюрата по труда в областта, а хората без работа над 50-годишна възраст са 40 процента.
Назначените ще работят за благоустрояването на населеното място - метене, почистване, косене, поддържане на градинки, паркове, междублокови пространства, спортни площадки, дворове в училища и детски градини, събиране и извозване на отпадъци, поддържане на хигиена в обществени сгради. Затова и планираните длъжности, на които ще бъдат назначавани, са: общ работник; работник по поддръжката, и на пътища; за опазване на общинската и държавната собственост; за оказване на социални услуги; помощник в кухня.
Наетите ще работят четири месеца по утвърден график.
Началото на изпълнението на програмата ще е не по-рано от 3 август, а планираният край - не по-късно от 11 декември т.г., допълват от администрацията.

/ПП/