Жена е осъдена на 6 години затвор за имотни измами в Свиленградско

Жена е осъдена на 6 години затвор за имотни измами в Свиленградско

BOBSTH 17:20:01 29-06-2020
MM1719BO.017
Свиленград - измами - присъда

Жена е осъдена на 6 години затвор за имотни измами в Свиленградско


Хасково, 29 юни /Николай Грудев, БТА/
Жена на възраст 49-години бе осъдена на 6 години затвор за измами при сделки със земеделски земи от състав на Районния съд в Свиленград. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Л.Б. извършила противозаконните деяния от месец декември 2015 г. до 4 декември 2017 г. в условията на продължавано престъпление.
Тя възбудила и поддържала заблуждение у двама съпрузи земеделски производители, че като брокер на недвижими имоти и в частност на земеделски земи, подготвя сключването на сделки за закупуване от тях и за тяхна сметка, на земеделски земи в землището на село Маточина, община Свиленград.
Подсъдимата е била призната за виновна в причиняването на имотна вреда в размер на 506 914 лева. Парите били получени по нейни банкови сметки при 157 парични превода и при две плащания на ръка. В продължение на близо две години Л.Б. обещавала, че ще финализират сделките и уточнят всичко с купувачите, но това не се е случило.
Районен съд - Свиленград е наложил на Л.Б. наказание от 6 години "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим. Делото се е разгледало по реда на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемата е признала фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Така присъдата е била редуцирана по Закон с една трета.
Тя подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Хасково.


/ММ/