Продължават ремонтите на улици в Търговище

Продължават ремонтите на улици в Търговище

BOBSTH 17:08:31 29-06-2020
PP1707BO.016
Търговище - ремонти - улична мрежа

Продължават ремонтите на улици в Търговище


Търговище, 29 юни /Боряна Димитрова, БТА/
Очаква се до края на седмицата да приключи ремонтът на възловия за Търговище бул. "Цар Освободител". Това съобщиха от общинския пресцентър, след като кметът Дарин Димитров е инспектирал днес дейностите по отсечката с дължина около два километра. Средствата за ремонта - над 1 млн. лв., са отпуснати от държавата по искане на кмета.
Екипите на фирмата, с която общината има сключен договор, работят в платното в посока от светофара на ул. "Трети март" към околовръстния път. В определени участъци са поставени ограничителни конуси и движението се извършва в една лента.
Подменени са и тръбите на водопровода, преминаващ по цялото протежение на булеварда, така че да не се налага разкопаване на скоро асфалтирани участъци.
Освен на "Цар Освободител", в Търговище тече подготовка и за асфалтирането на ул. "Неофит Рилски". Предстои да започнат дейностите и на улиците "Екзарх Йосиф" и "Осъм".
Вече са приключени ремонтите на 16 от общо предвидени 20 улици в капиталовата програма за 2020 г. За асфалтиране на улици във всичките 53 населени места в общината през тази година са заделени над 2 млн. лв. Общата стойност на капиталовата програма е малко над 7 млн. лв., припомнят от общината./ПП/