Заводът за авточасти в Смолян, в който има заразени с коронавирус, продължава работа от утре

Заводът за авточасти в Смолян, в който има заразени с коронавирус,  продължава работа от утре

BOBSTH 16:23:31 29-06-2020
MM1622BO.013
Смолян - завод - коронавирус

Заводът за авточасти в Смолян, в който има заразени с коронавирус, продължава работа от утре


Смолян, 29 юни /Христина Георгиева, БТА/
Заводът за авточасти "Хроновски БГ" в Смолян, в който са потвърдени десетки работници с коронавирус, от утре продължава работа, съобщиха от предприятието. Производството ще бъде възстановено на 50 процента, като са предприети и допълнителни противоепидемични мерки за недопускане разпространение на заразата.
Предприятието, в което по данни на РЗИ е новото огнище на COVID - 19 в Смолян, от събота е затворено за дезинфекция. След първите 7 положителни проби за коронавирус на работници, по инициатива на работодателя, е започнал масов скрининг с PCR тестове на всички работещи в завода. От "Хроновски БГ" посочват, че първите официални данни от лабораториярта показват 27 работници и служители с положителни резултати от тестването, а очакванията са тази бройка да се увеличи.
От ръководството на предприятието са поръчани защитни шлемове за работниците, част от поточните линии са затворени, както и съблекалните. Служителите ще идват на работа с работно облекло и със собствен транспорт, уточняват от завода. Организираният транспорт с автобуси, с които се возят работници от села в околностите на Смолян, временно се спира.
От предприятието прогнозират, че нормалният ритъм на работа ще бъде възстановен до 3 седмици.

/ММ/