Регистрирани са още двама заразени с коронавирус жители на област Разград

Регистрирани са още двама заразени с коронавирус жители на област Разград

BOBSTH 11:13:01 24-06-2020
RM1112BO.029
Разград - коронавирус - нови случаи

Регистрирани са още двама заразени с коронавирус жители на област Разград


Разград, 24 юни /Мариета Китанова, БТА/
По информация на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Разград д-р Ася Генева, са регистрирани два нови потвърдени случаи на COVID-19 в област Разград.
Единият случай е с жена на 51 г. от исперихското село Подайва. Потърсила е медицинска помощ на 22.06.2020 г. в МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" АД, където е хоспитализирана. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. пациентката е с придружаващо заболяване артериална хипертония.
Вторият случай е с жена на 55 г. от Разград. Потърсила е медицинска помощ на 23.06.2020 г. в МБАЛ "Св. Иван Рилски - Разград" АД, гр. Разград, където е хоспитализирана.Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е положителен. Жената е с придружаващи заболявания - артериална хипертония и хронична обструктивна болест.
Общият брой регистрирани за COVID-19 за областта е 51, от тях активни са 27. Един е оздравял - мъж на 66 г. от село Ясеновец. На стационарно лечение в МБАЛ "Св.Иван Рилски - Разград" АД са 9 души, от които един е интубиран.Шестима пациенти са на стационарно лечение в УМБАЛ "Медика- Русе"и трима в УМБАЛ "Канев" АД, гр. Русе.
Д-р Генева информира още, че екипи от РЗИ са започнали масирани проверки в търговски обекти за спазване на противоепидемичните мерки. Започват проверки и по спазване на режима по провеждането на абитуриентските балове./РУМ/