Мащабна кампания за подкрепа на местния бизнес започна в Радомир и Земен

Мащабна кампания за подкрепа на местния бизнес започна в Радомир и Земен

BOBSTH 17:24:31 02-06-2020
RM1723BO.017
Радомир - кампания

Мащабна кампания за подкрепа на местния бизнес започна в Радомир и Земен


Радомир, 2 юни /Елка Робева,БТА/
Мащабна кампания за подкрепа на местния бизнес е стартирала днес местната инициативна група "Радомир - Земен", съобщи общинският пресцентър. Проявата е под надслов "Подкрепи местната общност" и ще продължи два месеца. Акцията цели да обхване около 300 местни производители и доставчици на услуги от двете общини.
Местната инициативна група ще популяризира дейността на радомирския хлебопекар Сашо Тасков. "Той развива бизнеса си повече от 20 години и продуктите му са харесвани от местните жители. Затова ще се постараем повече хора да научат за него", е казал изпълнителният директор на "Местна инициативна група - Радомир - Земен" Радослав Йорданов. По думите му предстои маркетингова кампания в интернет пространството за местните производители. Тя ще предоставя информация за дейността на всеки от тях, точното им местоположение и описание на предлаганите от тях продукти или услуги.
Според кметовете на двете общини Пламен Алексиев и Димитър Сотиров инициативата ще подпомогне средния и дребния бизнес, който има нужда от безвъзмездна помощ, с оглед трудната ситуация, в която се намира в момента.
Инициативата протяга ръка и към 37-годишния Любомир Любомиров от Радомир, който ръчно произвежда шоколадови бонбони без заместители на шоколад и без вредни примеси. "С това начинание се занимавам от около 6-7 месеца. Липсва ни популяризация на продукта и възможност за пласмент на по-широк кръг от пазари", е заявил Любомиров. Той е изучавал тънкостите на занаята при шоколадиера Ради Стамболов. Местният производител пласира бонбоните си основно в Радомир, Перник и малка част от София. Надява се с подкрепата на местната инициативна група изделията му да придобият по-широка популярност и да достигнат до потребителите и в други части на страната. Предприемачът предвижда разрастване на бизнеса си и откриване на поне 5 работни места.
Обектите, които ще бъдат популяризирани, са обозначени със специален стикер за подкрепа от местната инициативна група.

/РУМ/