Започна изграждането на фитнес на открито и площадка за домашни любимци в парка с езерото в "Дружба"

Започна изграждането на фитнес на открито и площадка за домашни любимци в парка с езерото в "Дружба"

BOBSTH 16:49:01 01-06-2020
GI1648BO.018
София - фитнес на открито - "Дружба"

Започна изграждането на фитнес на открито и площадка за домашни любимци в парка с езерото в "Дружба"


София, 1 юни /София Господинова, БТА/
Днес започна работа по изграждане на фитнес на открито и площадка за домашни любимци в парка с езерото в Дружба, съобщиха от Столичната община.
Кметът на София Йорданка Фандъкова е проверила на място организацията на работа. Настоящата дейност е част от първия етап от реконструкцията на парк "Дружба", която включва още изграждане на детски площадки и амфитеатър до езерото, както и ремонт на алейната мрежа. Фитнесът на открито ще бъде на терен пред църквата "Св. Преподобни Наум Охридски".
Кметът Фандъкова е поискала от изпълнителя да постави допълнителни информационни табели за обектите, които ще се изпълняват. Тя е възложила на районния кмет да включи в проекта и осигуряването на видео камери.
Площадката за спорт и фитнес на открито е 705 кв.м и решена в пейзажен стил, като са използвани дъги в хармонично съчетание. Подходите към площадката са от алеята откъм моста и от източната алея покрай брега.
В близост се предвижда обновяване на озеленяването и поставяне на нови пейки. Запазват се известните за мястото розариуми в парка.
С цел подобряване на средата и създаване на приятна атмосфера за спорт и отдих, прилежащото пространство е допълнено с иглолистни декоративни дървета от вид ела, кедър и бор, широколистни дървета от вида каталпа, ликвидамбър и декоративни шестили, както и цъфтящи храсти от вида спирея, дрян и жив плет от лигуструм.
Площадката за игра на кучета е разположен в североизточната част на парка и е разделена на две - за дребни и едри породи. Двете площадки са оградени с мрежа, а в тях са разположени пейки и кошчета за отпадъци, съобщиха от Столичната община.


/ГИ/