Епидемичната обстановка в Сливен и областта остава усложнена

Епидемичната обстановка в Сливен и областта остава усложнена

BOBSTH 15:51:01 01-06-2020
GI1550BO.013
Сливен - областен щаб - коронавирус

Епидемичната обстановка в Сливен и областта остава усложнена


Сливен, 1 юни /Велина Василева, БТА/
Епидемичната обстановка в Сливен остава усложнена, като областта е сред активните в страната по отношение на разпространението на коронавирусната инфекция. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.
Отчита се леко завишение на случаите на коронавирус, като за май те са 44 срещу 42 през април. Общият брой на заболелите от началото на епидемията до момента възлиза на 91 души. Сред тях са 13 медицински лица и 2 деца. Девет души са починалите.
От началото на епидемията е била наложена домашна карантина на 5 503 лица, като 4 688 от тях са излезли, а 815 лица са под домашна карантина към 1 юни. Осем са пациентите, настанени за лечение в болница. Очакват се резултатите от взети 23 проби, сред тях 8 проби са на хоспитализирани, 8 - на медицински персонал, 4 - контролни за излекуване и 3 - контролни за изписване.
Областният кризисен щаб призовава жителите на Сливен и областта да се придържат стриктно към противоепидемичните мерки, свързани със социалната изолация, физическата дистанция, носенето на предпазни маски за лице в закрити пространства и помещения, редовното миене на ръцете.

/ГИ/