"Приказно камионче" премина в Русе за Деня на детето

"Приказно камионче" премина в Русе за Деня на детето

BOBSTH 13:28:31 01-06-2020
RM1327BO.031
Русе - община - деца

"Приказно камионче" премина в Русе за Деня на детето


Русе, 1 юни /Мартин Пенев, БТА/
"Приказно камионче" озвучи с детски песни и приказки централната пешеходна улица в Русе за Деня на детето - 1 юни.
Децата можеха да видят и любими приказни герои - сред тях Червената шапчица и Пипи Дългото чорапче, в които се бяха превъплътили русенски актьори. Началото бе поставено в Парка на младежта. След това камиончето спря в центъра на града, а крайната му спирка беше площад "Александър Батенберг". Децата слушаха приказки, снимаха се с приказните герои и получиха балони като подарък.
Организатори на "Приказното камионче" са община Русе и Общинският детски център за култура и изкуство. То е по идея и с участието на актрисата от Русенския театър Евгения Явашева.
Заместник-кметът по хуманитарни дейности на Русе Енчо Енчев обясни, че идеята за мобилността на събитието е да се ограничи струпването на много хора на едно място и да се осигури спазването на препоръчаните противоепидемични мерки.
Програмата за Деня на детето продължава в ранния следобед с инициативата "Палитра от детски усмивки" на общинската фондация "Русе - град на свободния дух". Пред Доходното здание ще бъдат връчени грамоти и подаръци на деца от основни училища, които имат отлични резултати в учебния процес и награди от различни инициативи.

/РУМ/