Кметът на община Минерални бани отправи поздравление за 24 май

Кметът на община Минерални бани отправи поздравление за 24 май

BOBSTH 14:15:31 23-05-2020
MM1415BO.030
Минерални бани - кмет - 24 май

Кметът на община Минерални бани отправи поздравление за 24 май


Минерални бани, 23 май /Николай Грудев, БТА/
Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер отправи поздравление към учители, ученици, просветители, дейци на културата и към всички жители на общината по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май. Това е най-светлият български празник, ден на националната ни идентичност. Ден, който ни напомня, че българският език и култура са тези, които ни сплотяват, се казва в разпространеното от пресцентъра на общината обръщение.
Почитайки делото на Светите братя Кирил и Методий и на техните последователи, не трябва да забравяме и съвременните просветители, отбелязва Искендер. Той адмирира българските учители за това, че при всичките несгоди, при всичките проблеми продължават все така възрожденски да водят децате към света на знанието и изказва благодарност към тях за професионализма и дръзновението, всеотдайността и упоритостта в професията.
Днешният ден е ден и за благодарност и към всички вас, културни и просветни дейци, самодейци, читалищни и библиотечни деятели и общественици, които с вътрешна убеденост се грижите за опазването и разпространението на богатото ни културно-историческо наследство, за усъвършенстване чрез словото, за разнообразието и развитието на музиката и танците. Това се изтъква още в посланието на кмета.
Той призовава учениците да помнят и почитат своите учители. Съветва ги да бъдат ученолюбиви и да трупат знания, да бъдат отговорни и дръзки, да търсят и създават доброто и красотата около себе. Нека силата на знанието Ви води напред, пожелава още в празничното си слово кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер./ММ/