С виртуално телевизионно шоу ученици от Търговище изпратиха учебната година

С виртуално телевизионно шоу ученици от Търговище изпратиха учебната година

BOBSTH 10:59:01 23-05-2020
MM1058BO.012
Търговище - онлайн изява - ученици

С виртуално телевизионно шоу ученици от Търговище изпратиха учебната година


Търговище, 23 май /Боряна Димитрова, БТА/
С виртуално телевизионно шоу ученици от Търговище изпратиха учебната година. С представителната изява второкласниците от група "Шарени бонбони" при Първо ОУ "Хр. Ботев" приветстват наближаващата лятна ваканция, но и показват онлайн своя талант и личното творчество, разказа за БТА преподавателят им Севинч Мехмедова.
Представителната изява е по проекта "Подкрепа за успех". В предаването, озаглавено "Ура, ваканция", децата влизат в ролята на тв-водещи, на синоптици, репортери и интервюирани представители на други професии и групи от обществото. И като във всяко предаване не липсват актуални новини, криминална хроника, прическа на месеца, минути за реклама, прогноза за времето през лятната ваканция,музика и стихове.
Чрез слово и лъчезарие децата "разказват" за празниците през месец май - от Деня на труда, през деня на Слънцето, Гергьовден и Ден на храбростта, 15 - май Ден на семейството, за да стигнат до светлия 24 май - празникът на духовността българска, допълва Мехмедова.
Всеки от дома си, но пък всички заедно на екрана, дават воля на творческите си търсения и пресъздават наученото през годината. В края преподавателят прави презентация, озаглавена "Майски предизвикателства - дни на таланта", чрез която представя сътвореното от възпитаниците й е по време на изолацията и новия дистанционен начин на обучение.


/ММ/