Детските заведения в община Пазарджик ще отворят на 1 юни

Детските заведения в община Пазарджик ще отворят на 1 юни

BOBSTH 17:02:01 22-05-2020
PP1701BO.022
Пазарджик - детски градини - отваряне

Детските заведения
в община Пазарджик
ще отворят на 1 юни


Пазарджик, 22 май /Николета Манджукова, БТА/
Детските градини и яслите в община Пазарджик ще започнат работа и прием на деца от 1 юни, съобщиха от пресцентъра на администрацията.
Подновяването на посещението ще бъде само по желание на родителите и с изричното условие да декларират, че ще спазват новите правила за работа на детското заведение.
Извънредните мерки, на които всички бяхме подложени през последните два месеца, се оказаха голямо изпитание за работещите родители, които бяха принудени да останат вкъщи заедно с децата си. С разхлабването на мерките, част от тях се връщат вече на работа и трудно организират грижата за децата. Затова взехме решение да ги облекчим и да отворим детските градини, при стриктно спазване на правилата и осигуряване на безопасността на децата, е коментирал кметът Тодор Попов, цитиран от пресцентъра. Детските градини са една от местните дейности, които винаги са били наш приоритет и ние ще осигурим на гражданите на Пазарджик качествена услуга дори в условията на извънредни мерки, е казал още той.
Директорите трябва да утвърдят вътрешни правила за работа на детските заведение в условията на извънредна епидемична обстановка, с които да са запознати всички родители, и да извършат подробен инструктаж на всички членове на педагогическия и непедагогическия персонал.

/ПП/