Полицията задържа трима мъже за гавра с 16-годишен ученик

Полицията задържа трима мъже за гавра с 16-годишен ученик

BOBSTH 16:30:01 22-05-2020
MH1629BO.019
Пловдив - гавра - задържани

Полицията задържа трима мъже за гавра с 16-годишен ученик


Пловдив, 22 май /Дима Шопова, БТА/
Само за часове пловдивската полиция задържа трима мъже, извършили гавра с 16 годишен ученик.
Под надзора на Окръжна прокуратура - Пловдив е започнато досъдебно производство във връзка с извършеното престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Пловдив.
По данни на полицията, малко след 17,00 часа на 21 май във Второ РУ е подаден сигнал, че в района на Парк "Отдих и Култура" случаен минувач се притекъл на помощ на момче, без дрехи. Пред униформените служители то обяснило, че трима мъже, един от които познава лично, са го принудили да свали дрехите си, заснели с него клип и го заплашили, че ще го публикуват в социалните мрежи. За да не го направят поискали момчето да им плаща сумата от по 1000 лв. всеки месец.
В резултат на проведените оперативно издирвателни мероприятия е установен извършителя на престъплението и неговите съучастници. Те са на възраст между 20 и 23 години. Двама от тях са от село Костиево, а третият, който е от Пловдив има регистрирана криминална проява през пролетта на миналата година, когато е установен да шофира МПС под въздействие на наркотични вещества.
След задържането им в ареста, тримата мъже са направили пълни самопризнания.
/МХ/