Община Пловдив украси пешеходната зона на града с над 100 висящи кошници с цветя

Община Пловдив украси пешеходната зона на града с над 100 висящи кошници с цветя

BOBSTH 16:24:31 22-05-2020
PP1623BO.017
Пловдив - община - цветя

Община Пловдив украси пешеходната зона на града
с над 100 висящи кошници
с цветя


Пловдив, 22 май /Дима Шопова, БТА/
Над 100 висящи кошници с цветя украсиха в навечерието на 24 май пешеходната зона в Пловдив - от площад "Централен" до Пешеходния мост. Поставени са върху осветителните стълбове; очаква се буен цъфтеж на засадените каскадни петунии с различни цветове. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
За още по-голяма пъстрота в красивия градски пейзаж за поредна година допринасят и многоетажните спираловидни саксии - така наречените "цветни пирамиди". Те са 24 на брой и са разположени на знакови за Пловдив места - в Цар-Симеоновата градина, на Главната, по площад "Стефан Стамболов", край Римския стадион, на Малката главна, в "Капана", до Малката базилика, на Гребната база и други места, където хората да им се радват. В тях са засадени близо 10 000 цветя, сред които преобладават петуния и калибрахое. Всеки един стрък е собствено производство на ОП "Градини и паркове".
До края на май се предвижда в централните и кварталните паркове и градини, по булевардите и други обществени пространства в Пловдив да приключи засаждането на близо 2 000 000 летни цветя, които също са отгледани в 10-те оранжерии на предприятието.

/ПП/