Наградите "Учител и ученик на годината" бяха връчени в Свиленград

Наградите "Учител и ученик на годината" бяха връчени в Свиленград

BOBSTH 16:10:32 22-05-2020
PP1609BO.016
Свиленград - учител и ученик на годината

Наградите "Учител и ученик на годината"
бяха връчени
в Свиленград


Свиленград, 22 май /Николай Грудев, БТА/
Кметът на Свиленград арх. Анастас Карчев връчи годишните награди "Учител и ученик на годината" по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост, съобщиха от кметската управа.
Тази година всички номинирани преподаватели и ученици от учебните и детските заведения са били наградени и са получили кристални плакети, грамоти и парични премии. Заради извънредната обстановка тържеството се е състояло на три части в общината. В поздравите си към отличените кметът арх. Карчев е отбелязал големия принос на учителите за образованието и възпитанието на младите поколения. На учениците е пожелал все така да се трудят и да постигат нови успехи. Зам.-кметът Мария Костадинова също е поздравила учителите и учениците за справянето им в тежката кризисна ситуация.
В категорията "Училищно образование" учител на годината за 2020 г. от СУ "Д-р Петър Берон" е старши учител Ваня Иванова, от ПГССИ "Христо Ботев" е старши учител Алексия Лилянова, от ОУ "Иван Вазов" е старши учител Огнянка Петрова, от ОУ "Любен Каравелов" е Елена Димитрова, преподавател в прогимназиалния етап, от ЦСОП "Стефан Василев" е старши учител Зоя Христова-Михалева, от ОУ "Христо Ботев" - село Левка, е старши учител Таня Колева, а от НУ "Христо Попмарков" е старши учител Катя Паскалева.
В категория "Предучилищно образование" учител на годината за 2020 г. от ДГ "Детелина" е Живка Георгиева, от ДГ "Зорница" е Мария Ташева, от ДГ "Радост" е старши учител Красимира Христова, от ДГ "Слънце" е главен учител Надя Николова, и от ДГ "Снежанка" е старши учител Иванка Славова.
Ученик на годината от СУ "Д-р Петър Берон" е Стефани Караначева, от гимназията "Христо Ботев" е Нейко Нейков, от ОУ "Иван Вазов" е Дениз Илиев, от ОУ "Любен Каравелов" е Зина Кирилова, от "Христо Ботев" - село Левка, е Мирослава Иванова. Ученик на годината от НУ "Христо Попмарков" е Стефка Михайлова, от ЦСОП "Стефан Василев" е Дилян Делчев.

/ПП/