Осем педагози от Кърджали са удостоени с отличието "Неофит рилски" на МОН

Осем педагози от Кърджали са удостоени с отличието "Неофит рилски" на МОН

BOBSTH 15:35:01 22-05-2020
MH1534BO.012
Кърджали - награди - Неофит Рилски

Осем педагози от Кърджали са удостоени с отличието "Неофит рилски" на МОН


Кърджали, 22 май /Павел Русинов, БТА/
По повод 24 май - Денят на българската просвета и култура, 8 педагози от Кърджали бяха удостоени с почетното отличие "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката. Това стана на церемония във фоайето на РУО, а наградите връчи неговия началник Гроздан Колев.
Сред наградените са учители, директори на училища, синдикални дейци в сектора на образованието, а това, че толкова много педагози са отличени от област Кърджали, говори за високото качество на гилдията в региона, коментира след награждаването Гроздан Колев.
Наградените са Станка Стамова от СУ "Отец Паисий", Радка Попгеоргиева от ЕГ "Христо Ботев", Костадинка Кралева от ПГТ "Д-р Асен Златаров", Недялка Кюпрюджиева - директор на СУ "Йордан Йовков", Екатерина Бакърджиева от СУ "П.Р. Славейков", Сийка Бъчварова от СУ "В.Д. Майстора", Нели Арнаудова от ОДК и Атанаска Мешелиева от ПГ по икономика "Алеко Константинов", която е и сред номинираните за наградата "Свети Йоан Рилски" на МОН.
Гроздан Колев припомни, че почетно отличие "Неофит Рилски" е сред най-високите отличия, връчвани от МОН и то е за дългогодишна, цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и принос в развитието на образователното дело в България.
/МХ/