Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област

Започват ремонти на 150 километра от  републиканската пътна мрежа във Великотърновска област

BOBSTH 15:29:31 22-05-2020
MH1529BO.010
Велико Търново - ремонти - пътища

Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област


Велико Търново, 22 май /Марина Петрова, БТА/
Започват ремонти на 150 километра от републиканската пътна мрежа във Великотърновска област, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.
Средствата са осигурени от Агенция "Пътна инфраструктура" и ще се използват за подобряване на експлоатационното състояние на основните пътни артерии в областта, е казал директорът на Областно пътно управление във Велико Търново инж. Венцислав Ангелов на работна среща с областния управител проф. Любомира Попова.
До края на месеца ще приключи текущият ремонт на първокласния път "Севлиево-В.Търново-Търговище" в границите на областта, на стойност 388 хил. лв.
Ремонтите обхващат пътни отсечки от републиканската пътна мрежа, преминаващи през територията на всички десет общини от областта.
В плановете на Областното пътно управление за настоящата година влиза и дългоотлаганият ремонт на двата тунела по пътя Велико Търново - Русе, както и на мостовото съоръжение между тях. Текущи ремонти и поддържане се предвиждат на Прохода на Републиката. Очаква се строителните дейности да приключат до края на годината.
/МХ/