Онлайн честване на 24 май е подготвила община Хасково

Онлайн честване на 24 май е подготвила община Хасково

BOBSTH 15:27:31 22-05-2020
MH1526BO.009
Хасково - 24 май - честване

Онлайн честване на 24 май е подготвила община Хасково


Хасково, 22 май /Николай Грудев, БТА/
Онлайн честване на Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост 24 май е подготвила община Хасково, съобщиха от местната администрация. От там уточняват, че през целия празничен ден на Фейсбук страницата на общината ще бъдат публикувани послания на изявени хасковски творци.
Вместо традиционното пъстро и весело шествие по улиците на града, сега шествието на думите и духа ще бъде в социалната мрежа, за да бъдат избегнати контакти между хората и пресечен пътя на заразата от COVID-19, обясниха от общинския пресцентър.
Програмата обаче предвижда и присъствено отбелязване на празника. Кметът на общината Станислав Дечев ще връчи отличието "Ученик на годината" в 10,30 часа пред Паметника на будителите в Хасково. Признанието се присъжда в 5 категории, а церемонията ще се състои при спазване на всички противоепидемични мерки.
В Деня на буквите и Арт школа "Дъга" при "Младежки център" - Хасково ще представи живописна изложба на открито. Експозицията ще бъде открита от 11,00 часа пред "Младежки център" и ще може да бъде посетена от всички ценители на живописта.
/МХ/