Отваря се за движение отсечката от Шуменската крепост до Информационния център

Отваря се за движение отсечката от Шуменската крепост до Информационния център

BOBSTH 14:56:01 22-05-2020
MH1455BO.005
Шумен - Общински кризисен щаб - решения

Отваря се за движение
отсечката от Шуменската крепост
до Информационния център


Шумен, 22 май /Станимир Савов, БТА/
С решение на Общинския кризисен щаб и със заповед на кмета на община Шумен Любомир Христов от днес се отваря за движение на превозни средства пътят на Шуменското плато, в отсечката от паркинга в района на Шуменската крепост до Информационния център на Мемориалния комплекс "Създатели на българската държава". Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
Детските градини и ясли в Шумен отварят на 1 юни. Христов информира щаба, че общината ще закупи допълнително още 755 предпазни шлемове, които ще бъдат предоставени на персонала в детските заведения. Ще бъдат извършени безплатни изследвания за чревни паразити на децата, които се завръщат в детските ясли и градини, въпреки че според указанията на здравния и образователния министър няма да се изискват служебни бележки от личния лекар и документ за направени такива изследвания. Остава в сила изискването родителите да представят декларация за информирано съгласие и споделена отговорност при постъпване на детето в съответното детско заведение.
На заседанието на Общинския кризисен щаб днес е решено също да отпадне и забраната за продажба на непакетиран сладолед и пуканки на открито.
Остава забраната за функциониране на пазара, който се организира на частен терен в района на мотопистата в края на града, докато не се уреди нормативно неговото съществуване, допълват от общинския пресцентър.
/МХ/