За четири месеца в приюта за безстопанствени животни в Русе са настанени 249 кучета

За четири месеца в приюта за безстопанствени животни в Русе са настанени 249 кучета

BOBSTH 14:19:31 22-05-2020
MM1418BO.053
Русе - приют - животни

За четири месеца в приюта за безстопанствени животни в Русе са настанени 249 кучета


Русе, 22 май /Мартин Пенев, БТА/
За първите четири месеца на тази година 249 кучета са настанени в Общинския приют за безстопанствени животни в Русе. От тях 158 са осиновени, а останалите очакват новите си стопани, съобщават от кметството в крайдунавския град.
От приюта информират, че по време на извънредното положение рязко се е увеличил броят на сигналите за изоставени домашни животни.
От началото на годината на улицата са върнати 17 животни. Причината е настояване на граждани, които са пожелали да са надзорници на четириногите. През миналата година 151 кучета са били върнати обратно на улицата.
"Четириногите се връщат от местата, от които са прибрани, ако някой декларира, че е настойник и ще бъде надзорник на животното", обясняват от приюта.
От там информират, че броят на осиновените животни нараства заради създадените условия за привличане на доброволци и дарения за приюта, както и възможността за осиновяване в Германия.
Предстои в приюта да бъде назначен втори ветеринарен лекар. За първите четири месеца е възстановено и ремонтирано отделението за котки. Изградена е нова презентационна стая за посетители и доброволци, в която екипът създава условия за образователни и разяснителни мероприятия за хуманно отношение към животните и природата. Ремонтиран е покривът на склада за храна, извършено е облагородяване и залесяване в приюта.

/ММ/