Двама мъже са задържани за притежание и отглеждане на наркотици в Априлци

Двама мъже са задържани за притежание и отглеждане на наркотици в Априлци

BOBSTH 14:00:01 22-05-2020
RM1359BO.045
Априлци - наркотици - задържани

Двама мъже са задържани за притежание и отглеждане на наркотици в Априлци


Ловеч, 22 май /Даниела Балабанова, БТА/
Двама мъже са задържани за притежание и отглеждане на наркотици в Априлци, съобщават от областната дирекция на полицията в Ловеч. Това е станало по време на специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места.
В жилище, обитавано от 52-годишен мъж, при проверката е установено, че е засял и отглеждал 8 броя растения от рода на конопа. Намерени и иззети са около 900 грама суха зелена листна маса, която при полеви текст реагира на наркотичното вещество канабис. Извършителят е направил самопризнания за извършената от него престъпна дейност.
В друго жилище, обитавано от 41-годишен мъж от София, са намерени 4 броя стъклени буркани, съдържащи 920 грама наркотичното вещество канабис, както и 23 броя спринцовки, пълни също с канабис. В жилището е имало и специално пригодено и оборудвано помещение за отглеждане на канабис с изградени в него напоителна, осветителна и вентилационна автоматични системи.
По двата случая е образувано досъдебно производство. Извършителите са задържани и привлечени като обвиняеми от Районната прокуратура в Троян за държане на наркотици и за отглеждане на марихуана, информират от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
/РУМ/