През тази година фестивалът "Варненско лято" ще бъде открит официално на 19 юли

През тази година фестивалът "Варненско лято" ще бъде открит официално на 19 юли

BOBSTH 13:37:31 22-05-2020
RM1337BO.040
Варна - музика - фестивал

През тази година фестивалът "Варненско лято" ще бъде открит официално на 19 юли


Варна, 22 май /Мила Едрева, БТА/
През тази година Международният музикален фестивал "Варненско лято" ще бъде открит официално на 19 юли, а концерти и спектакли ще има до октомври, съобщиха днес от пресслужбата на организаторите на най-стария български фестивал.
Някои от основните събития ще бъдат изнесени на откритите сцени в крайморския град. Най-вече ще се използват възможностите на Летния театър при спазване на социална дистанция и хигиенните изисквания. Точно там ще бъде и официалното откриване на 19 юли с изпълнения на симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна под палката на маестро Найден Тодоров. На сцената ще излезе и един от най-талантливите млади български пианисти - Емануил Иванов, който ще солира в Концерт 1 на Рахманинов за пиано и оркестър.
В програмата на фестивала ще бъдат силно застъпени престижните български изпълнители, ще има прояви във всичките му традиционни модули - Основна програма, Симпозиум, Музикална лаборатория, Лятна академия, Барок, Опера в Летния театър и Кросовър. Ще се проведат и класовете от Лятната академия, но с променени дати - от 12 до 19 август.
Организатори на "Варненско лято 2020" са община Варна в партньорство с министерството на културата и Театрално-музикалния продуцентски център в града и със съдействието на Градската художествена галерия, Регионалния исторически музей, Двореца на културата и спорта - Летен театър и Фестивалния и конгресен център.

/РУМ/