В Русе изложба показва връзката между антропология и фотография

В Русе изложба показва връзката между антропология и фотография

BOBSTH 14:18:01 28-04-2020
MH1417BO.055
Русе - изложба - музей

В Русе изложба показва връзката между антропология и фотография


Русе, 28 април /Мартин Пенев, БТА/
Изложбата "Антропология и фотография. 60 години в 60 снимки" - на доц. д-р Васил Гарнизов, преподавател в Нов български университет, е подредена в Регионалния исторически музей в Русе. Това съобщи директорът на културния институт проф. Николай Ненов.
Експозицията показва връзката между антропология и фотография в изследването и познанието на културни явления, факти, социални отношения. Репортажните фотографии, включени в изложбата, са правени по време на изследователски практики и пътешествия.
По съдържание снимките разказват една документална история за персонажи с различни етнически принадлежности и техните културни практики. Открояват се портретите, представящи емоции на хора, запечатани в моменти от тяхното всекидневие. Изложбата отразява сериозен изследователски опит и творчество, които дават като резултат фотоси от различни географски места, разнообразни култури и начини на живот.
От музея припомнят, че доц. д-р Васил Гарнизов е с утвърдено име в научната общност. Той е политически анализатор, преподавател в Нов български университет, занимава се професионално и с фотография. Създал е няколко самостоятелни и съвместни изложби.
Експозицията в Русенския музей ще бъде показана на публиката след отмяна на кризисното положение, свързано с коронавируса.
/МХ/