Кризисният щаб в Сливен обмисля варианти за допълнителни сгради за карантина

Кризисният щаб в Сливен обмисля варианти за допълнителни сгради за карантина

BOBSTH 18:32:32 26-03-2020
GI1829BO.040
Сливен - областна администрация - коронавирус - леглови фонд

Кризисният щаб в Сливен обмисля варианти за допълнителни сгради за карантина


Сливен, 26 март /Велина Василева, БТА/
Областният кризисен щаб в Сливен на работна среща днес е обсъдил варианти за използване на помещения и сгради с леглови фонд и санитарно-хигиенни условия за провеждането на задължителната карантина при съмнения за коронавирус. Това съобщиха от областната администрация.
Целта е да бъде осигурена изолация за лица, които нямат възможност да направят това в собствените си жилища или на други адреси. Направените предложения ще бъдат изпратени до Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването.
Подготовката за посрещането на повече случаи на зараза ще върви едновременно с разширяването на мрежата от доброволци.
На контролно-пропускателните пунктове, разкрити в Сливен и Нова Загора, полицаите ще разполагат с информация за лицата, които са под домашна карантина. Целта е да се засили обхватът и качеството на контрола срещу разпространението на COVID-19, като се предотвратяват опитите са неспазване на домашната карантина.
Ще бъдат прецизирани местата на разкритите контролно-пропускателни пунктове. Целта е жителите, работещите и бизнеса в кварталите "Речица" и "Дебелата кория" да нямат затруднения при придвижването си да бъдат пропускани през пунктовете при облекчен режим.

/ГИ/