Шестстотин предпазни маски са получили болниците в Благоевград

Шестстотин предпазни маски са получили болниците в Благоевград

BOBSTH 17:04:01 26-03-2020
IS1700BO.021
Благоевград - болници - предпазни маски

Шестстотин предпазни маски са получили болниците в Благоевград


Благоевград, 26 март /Десислава Велкова, БТА/
Шестстотин предпазни маски са получили болниците в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Маски са раздадени на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Благоевград, Специализираната болница за активно лечение по онкология, МБАЛ "Пулс" и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания. Маски са предоставени и на Център за психично здраве в областния град.
Осигуряването на предпазните маски за лечебните заведения е по разпореждане на кмета на общината Румен Томов във връзка с усложняващата се ситуация с разпространението на коронавирус и обявеното извънредно положение в страната, посочват от пресцентъра. Освен болниците, предпазни маски са получили и социалните звена на територията на общината, като до момента са им доставени 930 маски и над 240 000 кутии за еднократна употреба за храната, която се раздава чрез социалните услуги на общината.
Жителите на града също могат да получат безплатно предпазни маски. Те се раздават от екипите в Оперативния щаб, който се помещава в Информационния център при зала "22 септември", допълват от пресцентъра на община Благоевград.


/ИС/