Четирима в Шуменско са нарушили наложената им карантина

Четирима в Шуменско са нарушили наложената им карантина

BOBSTH 12:20:01 26-03-2020
PP1216BO.031
Шумен - карантина - нарушения

Четирима в Шуменско са нарушили наложената им карантина


Шумен, 26 март /Станимир Савов, БТА/
Полицаи са установили четирима жители на Шуменска област, които са нарушили наложената им карантина, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
При обход в Нови пазар полицейски служители забелязали 74-годишен мъж, който се движи пеша. При извършена проверка станало ясно, че е поставен под карантина, но я нарушава. Друг 58-годишен мъж също е установен от полицейски служители на Нови пазар, че не спазва наложената му 14-дневна карантина.
И 28-годишен мъж, поставен под карантина, бил засечен от полицейски служители на изграден КПП на бул."Ришки проход" в Шумен. Той пътувал в лек автомобил. При проверка на поставени под карантина, униформени от РУ-Каолиново установили, че 26-годишна жена, която се върнала от страна с усложнена епидемиологична обстановка, не е на посочения от нея адрес.
Започнали са проверки за извършени престъпление по чл. 355, ал. 2 от НК. Законът предвижда пет години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Материалите по всички случаи ще се докладват на Районната прокуратура в Шумен.


/ПП/