Проверяват търговски обекти и аптеки в област Търговище за спазване на противоепидемичните мерки

Проверяват търговски обекти и аптеки в област Търговище за спазване на противоепидемичните мерки

BOBSTH 11:46:31 26-03-2020
PP1143BO.024
Търговище - проверки - търговка мрежа

Проверяват търговски обекти и аптеки в област Търговище
за спазване на противоепидемичните мерки


Търговище, 26 март /Боряна Димитрова, БТА/
Проверяват търговски обекти и аптеки в област Търговище за спазване на противоепидемичните мерки. При съвместните проверки на представители на различни институции сериозни нарушения не са открити, съобщават от областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.
По преценка на контролните органи служителите на РЗИ са изготвили предписания до управителите на някои от обектите за стриктно спазване на хигиенните норми и изисквания.
Служители на Районното управление в Търговище и РЗИ са посетили 20 търговски обекта в община Търговище. Полицаи от Омуртаг са проверили 31 магазина за хранителни стоки за спазване на наложените със заповеди на министъра на здравеопазването и на кмета на общината противоепидемични мерки.
От началото на седмицата досега са извършени съвместни проверки на полицейски служители и представители на РЗИ, на Комисията за защита на потребителите и НАП в пет аптеки в община Омуртаг за евентуални опити за неправомерно и нерегламентирано завишаване цените на лекарства. Не са установени нарушения.
Вчера служители на Районното управление в Попово и на РЗИ-Търговище са проверявали 7 магазина за хранителни стоки в община Опака - в града и в село Голямо Градище.

/ПП/