Община Разград организира подпомагане на семейства с нужда от храна

Община Разград организира подпомагане на семейства с нужда от храна

BOBSTH 18:25:01 25-03-2020
RM1821BO.033
Разград - помощ - храна

Община Разград организира подпомагане на семейства с нужда от храна


Разград, 25 март /Садет Кърова, БТА/
Община Разград организира подпомагане на семейства в спешна нужда от осигуряване на прехрана, съобщиха от общинската администрация.
На работна среща в администрацията днес е било посочено, че девет семейства от потребителите на Центъра за обществена подкрепа към сдружение "Жанета" и шест от отдел "Закрила на детето" вече имат такава необходимост. За тях, както и за други нуждаещи се, ще бъдат закупени хранителни продукти, които ще им бъдат предоставени като пакети с транспорт на общината.
Желание да помогнат с пари и хранителни продукти вече са заявили от Фондация "Обществен дарителски фонд за Разград".
На друга част от нуждаещите се ще бъде предоставен топъл обяд от Домашния социален патронаж. Капацитетът на общинското звено е да се приготви и разнесе храна на още 100 човека над близо 500-те, на които в момента се предоставя.
Заявките за необходимост от подпомагане ще се приемат на тел. 084 66 02 83 в Центъра за обществена подкрепа в работните дни между 9 и 17 часа. От общината призовават да се обаждат и граждани, които смятат, че техен съсед или познат има подобна нужда от подкрепа.
Хората, които искат да предоставят дарения могат да го направят по банков път на сметка на отдел "Социални услуги и здравеопазване" в община Разград. Може да се даряват и продукти със сертификат, както и със включване в съвместната кампания на БЧК с верига магазини, посочват още от общината./РУМ/