Стопанска камара-Добрич дарява 17 защитни шлема на здравни заведения

Стопанска камара-Добрич дарява 17 защитни шлема на здравни заведения

BOBSTH 18:18:31 25-03-2020
MM1815BO.033
Добрич - Стопанска камара - дарение

Стопанска камара-Добрич дарява 17 защитни шлема на здравни заведения


Добрич, 25 март /Юлияна Христова, БТА/
Стопанска камара-Добрич дарява 17 защитни шлема от поликарбон на здравните заведения в града за предпазване на медицинските екипи от коронавирусната инфекция, съобщи председателят на управителния съвет на организацията Николай Радев. Защитните средства, които отговарят на всички санитарно-хигиенни и технически изисквания, са предназначени за Многопрофилната болница за активно лечение, за двата дигнастично-консултативни центъра и още един медицински център, поясняват от работодателското сдружение.
С дарението Стопанската камара в града открива кампания за набиране на средства с апела "Помогни сега, Добрич". Финансовият ресурс ще бъде използван за осигуряване на лични предпазни средства и дезинфекционни материали преимуществено за най-уязвимите професионални групи в овладяването на коронавирусната инфекция. Парите ще се използват само за тази цел с решение на Общинския кризисен щаб, информират от камарата. Могат да бъдат дарявани и продукти и услуги.
В този безпрецедентен момент на несигурност и уязвимост на индивидуалното и общественото здраве само координираните действия са ключ към поддържане на увереност и издръжливост на местната общност и икономика, заявяват от работодателската организация.

/ММ/