Даниел Панов е преизбран за председател на Националното сдружение на общините в България

Даниел Панов е преизбран за председател на Националното сдружение на общините в България

BOBSTH 16:06:01 26-02-2020
MM1603BO.004
Велико Търново - Даниел Панов - НСОРБ

Даниел Панов е преизбран за председател на Националното сдружение на общините в България


Велико Търново, 26 февруари /Марина Петрова, БТА/
Даниел Панов е преизбран за председател на Националното сдружение на общините в България, съобщиха от пресцентъра на община Велико Търново.
Кандидатурата му е била единствена по време на Общото събрание на организацията, събрало над 360 делегати от местната власт в цяла България и е била гласувана с мнозинство.
" Вярвам, че няма да загубя нито частица от мотивираността и енергията си, за да продължим заедно да градим стабилни мостове на доверието", е посочил Панов. Той е подчертал, че взаимното уважение ще продължи да бъде в основата на съвместната работа между общините.
Качеството на живот, социалната справедливост и финансовата стабилност на общините са приоритети в дейността на Сдружението в новия мандат на местната власт.
Един от акцентите в преговорите с Министерството на регионалното развитие и благоустройството остава продължаването на Националната програма за енергийна ефективност, която има категоричната подкрепа на хората, е коментирал Панов.
В най-кратки срокове предстоят поредица от срещи за да бъдат изяснени всички законови възможности за намиране на най-благоприятното и справедливо за всички страни решение в управлението на пътищата и определянето на обхвата на платените пътни участъци, е уточнил той.
Даниел Панов е отбелязал, че на дневен ред е и настояването на общините за определянето на общи правила за субсидирания обществен превоз на пътници от обезлюдените населени места.
Темата за събирането, преработката и компостирането на отпадъците ще бъде част от работата на местните власти и през идните години, е посочил Панов.

/ММ/