Журналистът Богомил Грозев стана директор на ОИ "Старинен Пловдив"

Журналистът Богомил Грозев стана директор на ОИ "Старинен Пловдив"

BOBSTH 19:47:31 17-02-2020
MM1944BO.028
Пловдив - Стария град - директор

Журналистът Богомил Грозев стана директор на ОИ "Старинен Пловдив"


Пловдив, 17 февруари 2020 г. /Дима Шопова, БТА/
Журналистът Богомил Грозев стана директор на ОИ "Старинен Пловдив". Той бе представен на екипа, който ръководи Стария град, от кмета на Пловдив Здравко Димитров. Заедно със заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, на срещата в Балабановата къща дойдоха всички работещи, които имаха възможност да присъстват, без да нарушават графика на обектите, стопанисвани от "Старинен Пловдив". След представянето му Богомил Грозев получи и символичния ключ, с който отключи кабинета си с посланието да се "Отключат хубави и смислени дела за доброто на Стария град и неговото развитие занапред".
"Обичам много Стария град. Той е в сърцето ми. С Богомил се познаваме отдавна и намерихме много общи теми. Казах му да си помисли и му благодаря, че прие поканата и предприе тази крачка в живота си. Желая на вас и на него успех и в най-скоро време за станем свидетели на първите резултати. Насреща съм. Ще помагам с каквото мога", каза при представянето Димитров.
"Имам сърце за Пловдив, той ме плени като уникално магнетично място. Разбрах смисъла на думата "айляк". Познавам кмета, той има воля да промени нещата. Искам хората да говорят за Стария град. Не ми е писнало от журналистиката, но приех едно ново предизвикателство", обясни и самият Грозев. Той добави, че има намерение да превърне Стария град на Пловдив в най-оживеното място на града. Той помоли да му бъде даден кредит на доверие, за да навлезе в новото поприще преди да обяви конкретната си стратегия за развитието на Старинен Пловдив. Грозев обаче бе категоричен, че няма да има промени в екипа. "Те са невероятни специалисти. Имам страхотни колеги и не предвиждам никакви промени", обясни той.


/ММ/