Програма "Таралежи" продължава

Програма "Таралежи" продължава

BOBSTH 14:28:31 14-02-2020
GI1425BO.012
Перник - програма "Таралежи"

Програма "Таралежи" продължава


Перник, 14 февруари /Елка Робева, БТА/
Програма "Таралежи" продължава, обяви на пресконференция Юлия Андонова - директор "Развитие и комуникации" във фондация П.У.Л.С. и координатор на програмата. По думите й тази сутрин във фондацията е получена официална позиция от Ваня Коконова - началник на РУО - Перник. В документа Коконова не възразява останалите две семинарни занимания да се проведат в присъствието на класния ръководител и под контрол на експерт от РУО. Позицията е съгласувана с МОН, каза Андонова.
Родителите в Седмо училище са направили подписка с искане програмата да продължи. Общественият съвет в училището е изразил категорична подкрепа на програмата и непримиримост към разпространението на неверни данни, каза също Андонова. Според нея програмата е получила подкрепа от Съюза на работодателите в системата на народната просвета, както и от много други организации.
Твърда позиция срещу разпространението на фалшиви новини и насаждането на страхове, на основата на непроверени сензации изрази от името на община Перник заместник-кметът Стефан Кръстев.
"В България има над 2 000 аборта на тийнейджъри годишно", каза Георги Богданов - изпълнителен директор на Националната мрежа за деца. Според него е застрашено бъдещото репродуктивно здраве на нацията, защото темата секс е табу в обществото и децата не могат да се предпазват от нежелана бременност. Богданов посочи, че един от източниците на сериозна дезинформация и пропаганда идва от крайно десни религиозни организации, финансирани от чужбина.
Програма "Таралежи" се изпълнява в четири пернишки училища, също в Благоевград и Дупница, посочи екатерина Велева - председател на фондация П.У.Л.С.

/ГИ/