Морското училище в Бургас ще участва с модел на катер в Базар на професиите

Морското училище в Бургас ще участва с модел на катер в Базар на професиите

BOBSTH 10:32:01 14-02-2020
IS1029BO.002
Бургас - училища - професии

Морското училище в Бургас ще участва с модел на катер в Базар на професиите


Бургас, 14 февруари /Галя Тенева, БТА/
По атрактивен начин ще се представи Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" в Бургас на информационния форум "Базар на професиите", който ще се проведе в града. Ученици ще покажат действащ модел на катер, управляван с джойстик. Това съобщиха от ръководството на гимназията.
Умаленият плавателен съд е изработен в гимназията. Училището ще се представи с мултимедия, а в презентациите ще участват ученици от специалността "Корабоводене и корабни машини и механизми".
Форумът ще бъде открит утре от 10.00 часа в сградата на Младежкия дом.
"Базар на професиите" има за цел да подпомогне седмокласниците да направят информиран избор за продължаване на образованието си. Възпитаници от средни училища, профилирани и професионални гимназии ще представят по иновативен начин своето учебно заведение, информираха от пресцентъра на общината.
Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 година. От 1 септември гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието./ИС/