Сдружението на сираците в България ще обяви на 18 февруари отличените с приза "Добродетел"

Сдружението на сираците в България ще обяви на 18 февруари отличените с приза "Добродетел"

BOBSTH 10:20:31 14-02-2020
IS1017BO.001
Плевен - НССБ - предстоящо

Сдружението на сираците в България ще обяви на 18 февруари отличените с приза "Добродетел"


Плевен, 14 февруари /Малин Решовски, БТА/
Церемонията "Добродетел 2019", организирана от Националното сдружение на сираците в България, тази година ще е на 18 февруари в София. Това съобщи за БТА Слави Михайлов, председател на Управителния съвет на сдружението.
Сред поканените са представители на организации, фирми и общественици, които ще бъдат отличени с приза "Добродетел". Почетното отличие се връчва за активната им подкрепа в реализирането на социални инициативи, организирани от Сдружението през изминалата година. Сред наградените са проф.д-р Славчо Томов - Ректор на Медицински университет - Плевен, кметовете на Варна, Кнежа и Пордим, общински съветници, народни представители. Сред отличените ще бъдат и ученици от СУ "Димитър Благоев" - Свищов, които миналата година са дарили топли дрехи и обувки на деца от социалано слаби семейства от плевенското село Дисевица, както и много фирми от региона и страната.
Наградените ще бъдат поздравени от ученици, специалност "Хореография", от училище в град Пордим, ансамбъл "Северняче". В програмата ще участва и младият илюзионист Силван Иванов, който е абитуриент през тази година, ученик от гимназия във Велико Търново. По време на церемонията ще има и благотворителна вечеря в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение.
Събраните от церемонията средства ще бъдат използвани за социалната програма на Сдружението, каза Слави Михайлов.
Ритуалът ще се състои в зала "Силует" на столичния хотел "Маринела" на 18 февруари.



/ИС/