Плевенският театър представя утре най-новата си премиера - "Таласъмчето Тами"

Плевенският театър представя утре най-новата си премиера - "Таласъмчето Тами"

BOBSTH 15:41:31 12-02-2020
GI1538BO.003
Плевен - театър - премиера

Плевенският театър представя утре най-новата си премиера - "Таласъмчето Тами"


Плевен, 12 февруари /Малин Решовски, БТА/
Плевенският Драматично-куклен театър "Иван Радоев" утре ще представи най-новата си премиера - "Таласъмчето Тами" от Магда Борисова.
Тази творба е откритие на Националния конкурс за нова българска драматургия "Иван Радоев", който се провежда в Плевен, и това е световната й премиера, изтъкна директорът на театъра Васил Василев.
Пиесата е за деца, но е атрактивна и много забавна за всички възрасти - пиеса с кауза, заяви режисьорът на продукцията Ива Николова. Сценографията и костюмите са дело на Константин Вълков.
Композиторът Ангел Бешев е създал песни, които ще бъдат издадени най-скоро време на диск, разкри Николова. Тя отбеляза, че актьорите са съавтори на представлението - Асен Данков, Валентин Василев, Елица Анева, Камелия Хатиб, Мария Йорданова, Мариян Стефанов, Мариета Калъпова, Александър Кънев. Образите в пиесата са плътни и цветни - актьорите са създали уникално смешни характери, коментира режисьорът.
Изпълнителката на главната роля Камелия Хатиб добави, че пиесата има послание - да се опитаме да приемаме хората около нас такива, каквито са, а родителите да се опитват да разбират своите деца, да ги обичат и насърчават. Предвижда се да има представления и за хора с намален слух чрез субтитри.
Премиерата е утре от 11.00 часа.


/ГИ/