Дипломати от посолствата на ОЕА и Кувейт са посетили Русенския университет

Дипломати от посолствата на ОЕА и Кувейт са посетили Русенския университет

BOBSTH 16:37:01 24-01-2020
MH1634BO.030
Русе - университет - дипломати

Дипломати от посолствата на ОЕА и Кувейт са посетили Русенския университет


Русе, 24 януари /Мартин Пенев, БТА/
Висши дипломати от посолствата на Обединените арабски емирства и на Кувейт у нас са посетили днес Русенския университет. Това съобщават от висшето училище в крайдунавския град.
Тарик Бауазир - временно управляващ посолството на ОАЕ в София, Абдулуахаб Ал-Нажар - първи посланик на ОАЕ в София, Мохамед Ел Бакари - съветник в посолството на ОАЕ, Якуб Ал Атики - посланик на Кувейт, и Саад Алансари - първи секретар на посолството на Кувейт, са имали работна среща с ректора на университета чл.-кор. проф. Христо Белоев и академичното ръководство.
Белоев е заявил, че по-рано през деня на среща с кмета на Русе Пенчо Милков са били обсъдени параметрите за увеличаване на възможностите за обучение на граждани на ОАЕ в Русенския университет. По време на разговорите във висшето училище е било договорено и началото на сътрудничество по програмата "Еразъм +" с университети от ОАЕ през учебната 2021/2022 г., както и участие в конференции и научни изследвания.
Посланикът на Кувейт Якуб Ал Атики е подарил на проф. Белоев макет на дървен кораб като израз на добрите взаимоотношения. Началото на ползотворното сътрудничество между Русенския университет и посолството на Кувейт у нас е поставено през 2010 г. и става повод за разширяване на международните контакти на висшето училище с други арабски държави.
По време на посещението Тарик Бауазир - временно управляващ посолството на ОАЕ в София, е изнесъл лекция за развитието на двустранните отношения между ОАЕ и България пред студенти, преподаватели и граждани.
/МХ/