Пазарджик вече има нов жилищен квартал

Пазарджик вече има нов жилищен квартал

BOBSTH 15:28:31 24-01-2020
MH1525BO.025
Пазарджик- нов квартал

Пазарджик вече има нов жилищен квартал


Пазарджик, 24 януари /Николета Манджукова, БТА/
Пазарджик вече има изцяло нов жилищен квартал, а днес кметът Тодор Попов е посетил облагородения и застроен район, съобщават от общинската администрация.
"Точно 8 години след 24 януари 2012 година, когато със свое решение правителството предостави част от терена на бившата казарма на Община Пазарджик, вече имаме изцяло нов квартал и аз съм изключително удовлетворен от това, което се случва в този район", е казал кметът Попов. По думите му най-хубавото е, че "вече има и много новодомци". Надявам се това да са млади семейства, които са намерили уюта за своето и на своите деца бъдеще, е казал още Попов. Той е изтъкнал, че междублоковото пространство е едно от най-красивите в града - със зелените си площи, алеи и детска площадка. Търговските площи под жилищните сгради също вече са заети.
Кметът е посочил също, че новоизградената в близост бензиностанция придава завършеност на зоната за търговия и услуги". В съседство е и новата автогара, която преди няколко години е отличена за сграда на годината. Попов е добавил, че предстои да бъде завършен и пазарът в района, а на съседен парцел се разширява площта на най-големия хипермаркет в града.
"Успяхме не само да запазим, но и да впишем паметника на 27-ми Чепински полк, като парково пространство в общото устройство на територията и ако трябва да обобщим, новият квартал на Пазарджик е пример за добро сътрудничество между държавата и местната власт", е подчертал е кметът Попов.
/МХ/