Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на майка и син за убийство

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на майка и син за убийство

BOBSTH 15:56:01 22-01-2020
MH1553BO.026
Пловдив - прокуратура - убийство

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на майка и син за убийство


Пловдив, 22 януари /Таня Благова,БТА/
Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо майка и син /39-годишната Е.А. и С.С, на 21 г./ за умишлено убийство на 63-годишен мъж, извършено с особена жестокост, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Те се обвинени за убийството на П.С., на 63 год., извършено на 27 декември 2018 г., в Пловдив, като деянието е извършено след употреба на алкохол и е класифицирано с особена жестокост. Според съдебно-медицинската експертиза жертвата е починала от остра кръвозагуба, причинена от множество удари в предната част на шията с кухненски нож, с дължина на острието 12,7 см. След задържането на двамата обвиняеми е направен тест за алкохол, като дрегерът отчел за обвиняемия С.С. - 2,4 на хиляда алкохол в издишания въздух и 1,8 на хиляда- за обвиняемата Е.А.
Към настоящия момент С.С. се намира в затвора в Пловдив, а обвиняемата Е.А. в затвора в Сливен. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, се посочва още в съобщението./МХ/