Музика с кауза представят Нина Николина и Хилда Казасян с Русенската и Плевенската филхармонии

Музика с кауза представят Нина Николина и Хилда Казасян с Русенската и Плевенската филхармонии

BOBSTH 16:57:31 19-01-2020
RM1654BO.007
Плевен - музика - кауза

Музика с кауза представят Нина Николина и Хилда Казасян с Русенската и Плевенската филхармонии


Плевен, 19 януари /Малин Решовски, БТА/
Музика с кауза представят през следващата седмица в Плевен известните певици Нина Николина и Хилда Казасян, съответно с Русенската и Плевенската филхармонии. Това съобщиха организаторите на музикалните прояви.
Нина Николина и Русенската филхармония първи ще гостуват с концерта "Традиция и класика" на 22 януари /сряда/ в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869". Заедно с Калин Вельов /барабани, перкусии/, Мартин Ташев /тромпет, вокал/, Таня Първанова /вокал/, Ясен Велчев /клавишни/ ще представят песни от албума на Нина Николина - "Излел е Дельо", "Лале ли си, зюмбюл ли си", "Назад, назад, моме Калино", "Майстор Манол", "Свети Георги". Известната певица ще събере много приятели в Плевен, защото е възпитаник на Националното училище по изкуствата. На диригентския пулт ще застане Георги Милтиядов - един от най-подкрепяните в града млади диригенти, който се утвърждава и като аранжьор на музика за симфоничен оркестър.
Уникален е и следващият проект. Хилда Казасян с приятели ще представи благотворителен концерт с Плевенска филхармония под мотото "Помогнете ни, за да помогнем!". Желанието на музикантите е да подкрепят Христина и Иван Гарнизови, страдащи от тежко генетично заболяване. "С нашата музика и вашата усмивка можем да помогнем - нека бъдем заедно!", е апелът към публиката на изпълнителите, подкрепили каузата. Ангажимент за участие са поели певецът Васил Петров, джазовото трио Христо Йоцов - перкусии, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас. Аранжиментите за симфоничен оркестър са на Христо Йоцов, а диригент ще бъде Борислав Йоцов. Концертът е на 24 януари /петък/ от 19.00 ч. в зала "Емил Димитров".
Все още могат да се ангажират места за привлекателните музикални събития в билетните центрове на Плевенската филхармония.

/РУМ/