Ловеч е домакин на национално състезание по немски език

Ловеч е домакин на национално състезание по немски език

BOBSTH 10:30:31 18-01-2020
RM1027BO.007
Ловеч - национално състояние по немски език

Ловеч е домакин на национално състезание по немски език


Ловеч, 18 януари /Даниела Балабанова, БТА/
За втора поредна година Ловеч е домакин на националното състезание по немски език, организирано от издателство "Клет - България". Тази година в него участват 225 ученици от 45 училища от 25 града цялата страна. Състезанието се организира със съдействието на Община Ловеч в Профилираната езикова гимназия "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч.
То се провежда в петте нива на владеене на немския език и в него участват победителите в училищните кръгове, поясни управителят на издателството Владимир Колев.
"Няма ограничение за възрастовите групи, тъй като те следват нивата на общоевропейска езикова рамка. Могат да участват деца, които са учили немски език от 1 до 12 клас, стига да съответстват на съответното ниво. Отговорност на учителя е да ги постави на точното ниво без да спекулира със знанията им", каза още Колев.
Той поясни, че състезанието е под формата на тест с въпроси плюс писане на свободен отговор на задача според нивата. Тестовете ще се проверяват от преподаватели от Софийския университет.
На откриването на състезанието кметът на община Ловеч Корнелия Маринова приветства участниците и заяви, че то се организира за втори път в ловешката езикова гимназия, която тази година отбелязва 70 години езиково обучение. Предстои в училището ще бъде направено ново крило, за да може то да премине на едносменен режим, каза още кметът.

/РУМ/