Съд потвърди "задържане под стража" спрямо пиян шофьор в Хасково ранил трима души Хасково, 14 януари /Николай Грудев, БТА/ Състав на Хасковския окръжен съд потвърди определението на първоинстанционния съд за налагане на мярка за неотклонение "задържан

Съд потвърди "задържане под стража" спрямо пиян шофьор в Хасково ранил трима души Хасково, 14 януари /Николай Грудев, БТА/   Състав на Хасковския окръжен съд потвърди определението на първоинстанционния съд за налагане на мярка за неотклонение "задържан

BOBSTH 16:20:31 14-01-2020
GI1617BO.006
Хасково - съд - мярка за неотклонение

Съд потвърди "задържане под стража" спрямо пиян шофьор в Хасково ранил трима души
Хасково, 14 януари /Николай Грудев, БТА/
Състав на Хасковския окръжен съд потвърди определението на първоинстанционния съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо пиян шофьор, причинил катастрофа с трима пострадали навръх Нова година в Хасково, съобщиха от съда.


При произшествието Митко Митев /40 г./ навлязъл на червен светофар в кръстовище и ударил две коли, при което потърпевшите получили средни телесни повреди. Той управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта 2,14 промила.
Тричленният съдебен състав е преценил, че са налице всички законови предпоставки да бъде оставено в сила решението на Районния съд и обвиняемият да бъде оставен за постоянно в ареста. Преценката е била, че той може да се укрие, като се имат предвид честите му задгранични пътувания през двете последни години. Отчетени са били също така предходни осъждания на обвиняемия въпреки настъпила реабилитация, както и данни за административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

/ГИ/