Сред дарителите на градската библиотека в Елена са 18 деца

Сред дарителите на градската библиотека в Елена са 18 деца

BOBSTH 15:42:01 14-01-2020
RM1539BO.011
Елена - деца - библиотека

Сред дарителите на градската библиотека в Елена са 18 деца


Елена, 14 януари /Марина Петрова, БТА/
Сред дарителите на градската библиотека в Елена са 18 деца. През изминалата година фондът на библиотеката е обновен с 354 книги, като 222 са от дарители, съобщиха от пресцентъра на балканската община. Близо 6000 души са посетили културната институция през годината. На най-малките читатели са раздадени 1200 книги, а чрез инициативата "От деца за деца" се обновява фондът на Детския отдел.
Новите книги, закупени от библиотеката са избрани въз основа на анкета с читателите. Постоянно се поддържа и кът "Вземи, без да връщаш", където читателите оставят стари книги, за да могат други да ги ползват. За учениците от Беброво и Майско е разработена програмата "Твоят час".
Традиционен е празникът на приказката, а с подредени витрини "Да си спомним за" в библиотеката отбелязват значими дати и годишнини, е уточнила библиотекарката Татяна Бонева.
Градската библиотека в Елена е създадена през 1863 г. с учредяването на читалище "Напредък", в чиято сграда е разположена и до днес. Разполага с близо 60 000 тома фонд. Преди четири години сградата е ремонтирана основно по проект на Програмата за развитие на селските райони.

/РУМ/