Нови съдебно-медицински експертизи са възложени по случая с откритата отрова в дома на многодетно семейство в Кардам

Нови съдебно-медицински експертизи са възложени по случая с откритата отрова в дома на многодетно семейство в Кардам

BOBSTH 14:56:02 14-01-2020
PP1453BO.012
Добрич - прокуратура - отрова - Кардам

Нови съдебно-медицински експертизи са възложени
по случая с откритата отрова в дома
на многодетно семейство в Кардам


Добрич, 14 януари /Юлияна Христова, БТА/
Нови две съдебно-медицински експертизи са възложени на специалисти във Военномедицинската академия в София по случая с откритата отрова срещу гризачи в дома на многодетно семейство в село Кардам, при който 9-годишно момче почина, а две от сестрите му - на 10 и 11 години, бяха лекувани в болница. Това съобщи изпълняващият длъжността административен ръководител на Окръжната прокуратура в Добрич Златко Тодоров на пресконференция.
По думите му до края на януари вещите лица трябва да дадат заключение какъв е механизмът на действие на отровата, която съдържа фосфин, и след анализ на доказателствата следствието да приключи.
Малолетното момче почина на 27 октомври 2019 година. Според изготвените досега експертизи отровният газ фосфин е предизвикал сърдечен арест у детето. Отровата е била открита зад леглото му - в процепи в стената, замазани с кал. Семейството, в което се отглеждат пет деца, вече обитава друго жилище, предоставено от съсед, а благотворителна кампания в община Генерал Тошево събира средства за ремонт на стария дом.
/ПП/