Даровити деца на музикален педагог от Търговище са стипендианти на фондация "Стоян Камбарев"

Даровити деца на музикален педагог от Търговище са стипендианти на фондация "Стоян Камбарев"

BOBSTH 16:33:31 07-12-2019
MM1630BO.009
Търговище - таланти - стипендии

Даровити деца на музикален педагог от Търговище са стипендианти на фондация "Стоян Камбарев"


Търговище 7 декември /Боряна Димитрова, БТА/
Даровити деца на музикален педагог от Търговище са стипендианти на фондация "Стоян Камбарев" - София. Екатерина Атанасова /10 клас/ от Търговище, Далия Гюляй /8 г./ и Кристина Кирилова /15 г./ от Велико Търново, са сред избраните десет български деца, които ще получават стимул от фондацията, която подкрепя талантливи деца и младежи. И трите творят при музикалния педагог и ръководител на школата "Нови гласове" Десислава Станкова, съобщи тя за БТА.
Даровитите момичета се занимават с пеене и са носителки на многобройни престижни награди от национални и международни музикални конкурси. Те са избрани измежду десетки претенденти за стипендиите, а на 1 декември са участвали в тържеството по запалване на светлините на Коледната елха в София.
Десислава Станкова подготвя кандидатурите им за конкурса за стипендии на фондация "Стоян Камбарев". Изискването е било претендентите да са от многодетни семейства и с успехи в различни области на изкуството.
Далия се занимава с пеене от тригодишна. Печелила е второ място в международен конкурс в Беларус, първо място в надпреварата в Хисаря "15 лалета".
Кристиана се занимава професионално с пеене от 5-годишна. Тя е носителка на три Гран при-та на международни конкурси в България и чужбина. Преди няколко години участва в кастинг за представител на България в Детската Евровизия и стигна до полуфинала. Член е на Клуба на успелите деца във фондацията на Димитър Бербатов за 2015, 2017 г.
Екатерина е ученичка във Второ СУ "Проф. Никола Маринов" в Търговище и е единственият номиниран участник в кампанията от областта. Тя се занимава професионално с пеене в гимназията от три години в класа по "Поп и джаз пеене" при старши преподавателя Денислава Станкова.

/ММ/