Плевен е домакин на кинофестивал със свободен вход в навечерието на Коледа

Плевен е домакин на кинофестивал със свободен вход в навечерието на Коледа

BOBSTH 14:51:01 07-12-2019
MM1448BO.001
Плевен - филм - фестивал

Плевен е домакин на кинофестивал със свободен вход в навечерието на Коледа


Плевен, 7 декември /Малин Решовски, БТА/
Плевен е домакин на кинофестивал със свободен вход в навечерието на Коледа. За втори път фестът "Филмирай" идва в Плевен с ярки европейски заглавия. Събитието се организира с подкрепата на Община Плевен, съобщиха организаторите.
От 12 до 14 декември в зала "Катя Попова" ще бъдат показани четири филма, заслужили вниманието на публиката и критиката по света.
Програмата започва на 12 декември в 18.00 ч. с руския "Решение за ликвидиране", създаден по действителни събития, които пренасят зрителя на терена на военните действия в Чечня. Продуцент е големият руски кинематографист Карен Шахназаров, чийто филм "Анна Каренина. Историята на Вронски" плевенчани гледаха през миналия декември.
В петък, 13 декември от 18.00 ч. е френската комедия "Бекасин" на известния режисьор Брюно Подалидес.
Събота сутрин, 14 декември, малките зрители ще имат шанса от 11.00 ч. да съпреживеят вълненията на деветгодишния Марти, който иска да има "Smart Коледа". Във филма участват популярни български имена като Кръстьо Лафазанов, Орлин Павлов, Поли Генова, Стефания Колева, както и младият Константин Гергинов - Тими, познат на публиката от ролите си в телевизионни сериали - "Скъпи наследници" и "Пътят на честта".
Фестивалният афиш включва нашумялата британско-полска продукция "Да обичаш Винсент", в която се разказва за последните месеци от живота на гения Винсент ван Гог. Филмът бе номиниран за наградата "Оскар" миналата година, а в Плевен ще бъде показан в последната фестивална вечер от 18.00 ч.

/ММ/