Учител по история от Габрово спечели на томбола посещение в Шекспировия театър в Лондон

Учител по история от Габрово спечели на томбола посещение в Шекспировия театър в Лондон

BOBSTH 09:33:31 07-12-2019
RM0930BO.005
Габрово - театър - награди

Учител по история от Габрово спечели на томбола посещение в Шекспировия театър в Лондон


Габрово, 7 декември /Жанет Михова, БТА/
Цветомир Хаджииванов, учител по история в основното училище "Неофит Рилски", ще гледа на 8 февруари 2020 година шекспировата комедия "Укротяване на опърничавата" в Лондон. Голямата награда, спечелена от 33-годишния почитател на театъра, включва пропуск за двама за представлението, което ще се играе в "Шекспировия Глоуб Тиътър", туристическа обиколка на театъра, самолетни билети до английската столица и обратно и две нощувки в хотел. Това съобщи Меглена Златева от габровския драматичен театър "Рачо Стоянов".
Името на Хаджииванов е било изтеглено от томболата на Коледния театрален фестивал на габровския драматичен театър след края на последния спектакъл - "Мнимият болен". Печелившият талон е бил изтеглен на театралната сцена в присъствието на публиката, гост актьора Николай Урумов, габровската трупа и тричленна комисия в състав Петко Койчев - директор на театъра, Светлана Цвяткова и Павлина Пенчева.
Още четири награди са зарадвали почитатели на театъра в Габрово. Васвие Адем, учителка по информационни технологии в основното училище "Ран Босилек", е спечелила втората награда - пропуск "Златен билет" за двама, който важи за всички премиери на театъра "Рачо Стоянов" през 2020 година. Другите печеливши са Татяна Хинтоларска, която получава пропуск за двама за представление на народния театър "Иван Вазов", Дианка Делуди - пропуск за двама за представлението "Одисей" на Драматичния театър в Пловдив и Деница Асенова - пропуск за двама за спектакъла "Майстори" на народния театър "Иван Вазов".
Коледният театрален фестивал се състоя от 1 до 4 декември на сцената на Габровския драматичен театър. През четирите дни публиката гледа четири комедийни постановки - две на театъра "Рачо Стоянов" - "Чешити" и "Мнимият болен", спектакъла "Съблечи се" на Драматичен театър - Пловдив и представлението "Брачни безумия", съвместна продукция на Театър Криле и театъра "Рачо Стоянов".
Общо 1045 зрители са посетили фестивала. Като съпътстващо събитие към феста е била организирана коледна томбола за зрителите с пет театрални награди, посочи Златева.

/РУМ/